Campingsvenetie

Kerst in Venetië

kerst-venetié

Tijdens de feestdagen wil je iets speciaals doen. Je gaat naar familie, vrienden of het buitenland. Een prachtige stad om de feestdagen door te brengen, is Venetië. Ieder jaar weer wordt de stad gehuld in kerstsferen. Wat valt er in zo’n grote stad als Venetië nou te doen met kerst? Hieronder wat aanraders.

 

De beste tip die je kunt krijgen is de kerstmarkt in Venetië. Net als in andere grote Europese steden kom je de traditionele kerststalletjes tegen. Normaal gesproken kan je ook liters glühwein drinken, maar op de Venetiaanse kerstmarkt kan je de de locale keuken proefen. Daarbij komt dat je Venetiaanse glaswerken, Venetiaans eten en locale wijnen kunt kopen. Het is dus zeker niet zomaar een kerstmarkt. Om de sfeer er nog meer in te krijgen, worden er regelmatig kleine concertjes gegeven op de markt.

 

Natale di Vetro

Ieder jaar wordt op het eilandje Murano Natale di Vetro gevierd. Die naam staat voor kerstmis van glas. De naam houdt in het Nederlands niet veel mysterieus meer over. Het is een evenement dat alles te maken heeft met glas. De meest bijzondere vormen worden in het glas geblazen. Zo doen de glasfabrikanten wel eens een wedstrijdje wie de mooiste kledingstukken kan maken.

 

Midnight Mass

In Venetië kom je de mooiste kerken tegen. Deze staan zeker niet het hele jaar door leeg. In deze kerken wordt jaarlijks flink uitgepakt tijdens de feestdagen. Zo kan je in de basiliek van San Marco tijdens kerst terecht voor de nachtmis. De mis is druk bezocht, dus wie een plekje wil, moet op tijd zijn.

 

Goede afsluiter

Om het einde van het jaar spetterend af te sluiten in Venetië kan je naar de New Years Mascarade. Het is een feest dat te beschrijven is met muziek en drank. Maar ook met vuurwerk en carnavalsmaskers. Op oudejaarsavond kan je hier genieten van de Italiaanse cultuur.Opgepast in het zonnige Venetië

zon-venetie

Venetië is een prachtige stad aan de Italiaanse oostkust. Allemaal hebben we wel iets gehoord over de kanalen en de gondels in Venetië. Ook over de mooie gebouwen hebben we wel eens iets gehoord. Daarom zal je nu niet gewezen worden op de schoonheid van Venetië (die het absoluut heeft), maar op een paar eye-openers. Waar moet je op letten als je naar de ‘waterstad’ gaat?

 

De zon

Iets wat vaak onderschat wordt is de temperatuur in de stad. Venetië heeft een Middellandse Zeeklimaat, ook wel een Mediteraanklimaat. Je zou het misschien niet verwachten, maar dit klimaat komt ook voor in Zuid-Californië, Chili en de Kaapprovincie van Zuid-Afrika. Wie al een kleine teint heeft, zal er niet al te veel last van hebben, maar de mensen met een bleke huid kan de zon schadelijk zijn. De Italiaanse zon is anders dan de Nederlandse zon. Zo kan je in Nederland misschien 4 uur in de zon liggen, in Italië kan die blootstelling aan de zon gelijk staan aan een half uurtje Italiaanse zon. Koop daarom een goede zonnebrandcrème om verbranding te voorkomen. Laat je vakantie in Venetië niet verpesten.

 

Geen lege zakken

Net als in alle andere grote steden, wordt er ook in Venetië wel eens een toerist bestolen van waardevolle spullen. Iedereen weet het standaard liedje natuurlijk, let goed op je spullen, doe niks in open zakken, etc. Hier toch een paar tips om een boel rompslomp te voorkomen. Laat je waardevolle spullen achter in je hotelkamer, het liefst in een kluis. Zo kunnen zakkenrollers niet bij je spullen komen. Zorg dat je kopieën hebt van belangrijke documenten, denk hierbij aan paspoorten, verzekeringspapieren en rijbewijzen. Mocht je ze kwijtraken of worden ze gejat, dan heb je altijd de kopieën nog om te laten zien bij de politie. Neem geen stapels geld mee in je zak. Neem alleen mee wat je echt denkt nodig te hebben.

 

Gezond op vakantie

Venetië ligt binnen Europa en je hebt geen vaccinaties nodig om er naar toe te kunnen. De eerder genoemde zonnebrandcrème is sowieso een must-have maar ook smeersels tegen insecten kunnen goed van pas komen. Het water in Venetie is veelal stilstaand, dat betekent muggen. Mocht je dan toch gestoken worden, zorg dan dat je iets bij je hebt om de jeuk wat te verminderen.Ontdek Venetië opnieuw

Wie Venetië zegt, zegt kanalen, gondels en drukte. Venetië trekt ieder jaar weer vele toeristen en alles lijkt al ontdekt te zijn. Toch zijn er nog plekken in Venetië die niet een massale toeristenstroom kennen. Daarom vind je hier een kijkje in de ‘geheime’ stillere plekken van Venetië. Tijd om de stad op het water opnieuw te ontdekken en er wederom een geweldige vakantie van te maken.

 

Campo Santa Margherita

Om van start te gaan, het Campo Santa Margherita. Het plein ligt in de wijk Dorsoduro en het is er de hele dag door levendig. Aan het plein zitten een boel dingen waar je je dag kunt spenderen. Denk bijvoorbeeld aan een bar, een terras en natuurlijk een restaurant. In de ochtend komen de huisvrouwen van Venetië hun boodschappen doen op het plein waar dan een markt is. Ga eens zitten bij een van de barretjes en bestel een heerlijk belegd broodje waar de smaken van af spatten.

 

Horecaspots

Aan horeca komt het in Venetië niet te kort. Maar toch zijn er een aantal plekjes die net wat extra cultuur bieden. Voor een geweldig uitzicht op de lagune onder het genot van een kopje espresso moet je eens een tafeltje pakken bij het Gritti Palace.  Even een hapje eten halen is in Italië is ook niet ongewoon maar je hoort het wel te doen zoals de Italianen het doen. Dat betekent dus dat je staat terwijl je eet. Loop daarom eens een eettentje binnen en ervaar de cultuur. Ook iets wat echt niet te missen is, is een Venetiaanse wijnbar waar je ook pizza’s kan halen. Begin laat op de avond bij Campo SS Filippo e Giacomo en ga door tot de klok twaalf uur slaat.

 

Lopen en shoppen

Ook de markt in Venetië is vaak erg druk, maar ook hier is een alternatief voor. In de wijk Cannareggio is een markt waar je echt de invloeden van het volk merkt. Er wordt hier niet uitgegaan van de toerist maar van de bewoner. De Strada Nuova is een markt in één van de langste straten die Venetië kent. Het is er niet alleen rustiger, het is ook een stuk goedkopere markt dan die aan de Rialto.

 

Van Isola naar Isola

Een eilandje naast Venetië is een niet erg toeristisch eilandje. Niet heel raar als je bedenk dat Isola di San Michele het dodeneiland wordt genoemd. Vroeger werden de doden in een kist op een gondel naar het eiland gebracht om daar begraven te worden. Ondanks dat is het een eilandje met ontzettend mooie architectuur. Je vindt er een kerk en een klooster. Onder meer Igor Strawinsky ligt er begraven, dat is een kijkje waard. Na Isola di San Michele kan je doorvaren naar Burano, een klein visserseilandje met leuke kleurrijke huisjes, vers gewassen Italiaanse was en bootjes. Op het eiland wordt door de vrouwen kant gemaakt, een erg gewild product van het eiland. Neem een camping in de buurt van Venetië en geniet van alle plekjes die Italië je kan bieden.