Campingsvenetie

Canal Grande

Dwars door Venetië loopt het Canal Granda(Grote Kanaal).
Met zijn 70 meter breedte en 5 meter diepte is dit het grootste kanaal in Venetië.
Langs het kanaal liggen verschillende paleizen zoals het Ca’Dario, Pallao Vendramin-Calergi en het Ca’ Pesaro.  Ook liggen er diverse kerken langs het kanaal, de bekendste is de Basiliek van Santa Maria della Salute.
U kunt met het karakterstieke openbaar vervoer van venetie; De gondels een tocht door het kanaal nemen. Door deze tocht krijgt u inzicht in het fantastisch mooie en sfeervolle Venetië.

Carnaval van Venetië

De carnaval van venetië duurt 12 dagen en eindigt op de vastenavond. De carnaval is bij velen bekend vooral door de prachtige maskers die het hele jaar door te koop zijn door heel venetië.
Het dragen van maskers was oorspronkelijk niet aan het feest gekoppeld, maar werden wel vaker uit de kast gehaald als men onhenkenbaar zich op straat wil begeven.  Onder het bewind van Napoleon werd het dragen van maskers echter flink aan de banden gelegd.
De traditie word elk jaar weer voorgezet.

De Basiliek van San Marco

Gelegen aan  het beroemde San Marco plein staat de Basiliek van San Marco. Het is de grootste kerk van Venetië en is dateert van rond 1060. De Basiliek van San Marco is gebouwd om de overblijfselen van de Heilig man Marcus te eren.
De kathedraal word gezien als een van de mooiste basilieken van Europa, zowel het interieur en het exterieur worden bewonderd door velen.Het interieur staat beroemd om de vele mozaïken in de koepels.Dit is ook wel te merken door de enorme stroom aan toeristen die jaarlijks het plein en de basiliek bezoeken.